הייננים

חיידק היין דבק בגדי שטרנבך בשנת 1971.
את רובה בילה ברעיית צאן באנגליה ובסקוטלנד ואת חלקה בטיולים באירופה
במהלכם ביקר בכרמים וביקבים, טעם את יינותיהם, אכל במסעדותיהם והתארח בפונדקיהם הכפריים.
שם נולד החלום לטעת כרם, לייצר יין, לארח ולהסעיד.

כשחזר לארץ נטש את גידול הצאן ועבר לעסוק בהדרכת טיולים בסיני
לאחר פרק של לימודים בגיאולוגיה הקים את החברה הראשונה לטיולי טרקינג בסיני ונעשה יזם בתיירות.

החלום הישן נדחה אך לא נשכח. לימים הגיעו גדי ורעייתו שולה לגבעת ישעיהו, כדי לטעת כרם ולגדל יין.

לאחר שנים של שתיית יין באופן מודע למראהו, לריחותיו ולטעמיו, כשהחליט לעשות, למד את תורת ייצור היין מהספרות ומתוך עשייה, ניסוי וטעייה.

אדם שטרנבך נולד וגדל עם יין.
בגיל 9 השתתף בנטיעת כרם ג'נבא. בגיל 12 השתתף בבציר הראשון של היקב. מאז השתתף, במידת יכולתו, בכל העבודות בכרם וביקב.

עם השנים התמחה, עד שאת בצירי 2011-14 ניהל כמעט באופן עצמאי.

בקיץ 2014 סיים את לימודי התואר הראשון ב'מדעי הצמח' בפקולטה לחקלאות ברחובות. כעת הוא תלמיד לתואר שני בייננות
באוניברסיטת גייזנהיים, בריינגאו, גרמניה.


עמנואל מדר (מנו) גדל עם יין. בבית הוריו, שעלו מצרפת, היה היין חלק מן החיים.

את עולם עשיית היין פגש לראשונה בקורס ברמנים.

בקיץ שלאחר השחרור טייל בשוויץ ועבד בבציר ביקב בוטיק למרגלות האלפים. שם החליט להפוך ליינן.

כשחזר ארצה, מצא עבודה אצל גדי, התאהב באזור השפלה הגבוהה והצטרף כשותף ליקב.

בשנים הבאות רכש תואר ראשון בחקלאות ברחובות ותואר שני בייננות באוניברסיטת בורדו.

מסוף 2008 ועד אמצע 2011 שימש כמנהל היקב והיינן הראשי שלו.
באמצע שנת 2011 הודיע מנו על כוונתו לצאת מהשותפות בעסק ופרש ממשרת המנהל והיינן.